Afiyet olsunç
MALZEMELER
5 adet Portakal
1 + ¼ su bardağı şeker
1 + ¾ su bardağı un
120 g tereyağ (eritilmeyecek)
Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız portakalları toz şekerin yarısı ile birlikte kısık ateşte pişirelim.
Hafif yumuşadıklarında ateşten alıp bir fırın kabına
boşaltalım.
Tereyağ, geri kalan şeker ve unu elimizle karıştırıp,
ekmek ufağı görünümünde bir hamur elde edelim.
Hamuru portakalların üzerine yayıp 180 °C’ye önceden
ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Crumble piştikten sonra hafif ılıkken dondurmayla
ya da çırpılmış krema ile servis edilebilir.
Bu kolay ve lezzetli tatlı şeftali yerine elma ya da vişne
ile de yapılabilir.
5 adet Portakal
1 + ¼ su bardağı şeker
1 + ¾ su bardağı un
120 g tereyağ (eritilmeyecek)
Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız portakalları toz şekerin yarısı ile birlikte kısık ateşte pişirelim.
Hafif yumuşadıklarında ateşten alıp bir fırın kabına
boşaltalım.
Tereyağ, geri kalan şeker ve unu elimizle karıştırıp,
ekmek ufağı görünümünde bir hamur elde edelim.
Hamuru portakalların üzerine yayıp 180 °C’ye önceden
ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Crumble piştikten sonra hafif ılıkken dondurmayla
ya da çırpılmış krema ile servis edilebilir.
Bu kolay ve lezzetli tatlı şeftali yerine elma ya da vişne
ile de yapılabilir.
Elmalı yapmak istediğinizde, elmaları
pişirirken tarçın ve karanfil kullanabilirsiniz.
pişirirken tarçın ve karanfil kullanabilirsiniz.
2 yorum:
SELAMLAR 2.TARİFİN İÇİNDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİŞM ARKADAŞIM
EMEĞİNE SAĞLIK
TARİFİN ŞİMDİ YAYINDA
MERHABA CANIM....BU TARİF ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR...PORTAKAL SEVEN BİRİ OLARAK TAM BANA GÖRE BİR TARİF...
ELLERİNE SAĞLIK...
Yorum Gönder