2 Nisan 2008

Zebra Kek

Malzemeler:
3 yumurta,
1,5 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı süt,
1,5 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilin,
2 kaşık kako,
2 su bardağı un, + 2 kaşık un,
Hazirlanışı:
Şekeri, yumurtayı köpürene kadar çırptıktan sonra sıvı yağ, süt ve vanilini ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırın ( bu kısmı kesinlikle yapın lezzeti ve kıvamı burda saklı .Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp kek harcını 2 eşit parçaya ayırın. Birine 2 kaşık kako, diğerine 2 kaşık un ekleyin ve kek kalıbına sırayla 2 kaşık beyaz hamur, 2 kaşık kakolu hamur koyun. Yanı tam ortasına 2 kaşık beyaz hamur koyduktan sonra beyaz hamurun tam ortasına 2 kaşık kakolu hamur koyun 180 derecelik fırında kekiniz içini çekene kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz kekin üzerine çatalla delikler açın ve ayırdığınız o sos üzerine yedire yedire dökün.

Hiç yorum yok: