13 Nisan 2008

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 Portakalli Crumble

merhaba arkadaşlar porselen demlik çay saati etkenliği 20 ev sahibligi yapan http://mucizembenibul.blogcu.com arkadaşimiz için hazırladım. Portakal seven arkadaşlarımız için çok güzel lezzetli bir tarif ben çok beğendim ilk defa yapmama rağmen çok güzel oldu ama eşkili değilde tatli portakal seçerseniz daha güzel olur inanin.
Afiyet olsunç


Posted by Picasa
MALZEMELER
5 adet Portakal
1 + ¼ su bardağı şeker
1 + ¾ su bardağı un
120 g tereyağ (eritilmeyecek)
Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız portakalları toz şekerin yarısı ile birlikte kısık ateşte pişirelim.
Hafif yumuşadıklarında ateşten alıp bir fırın kabına
boşaltalım.
Tereyağ, geri kalan şeker ve unu elimizle karıştırıp,
ekmek ufağı görünümünde bir hamur elde edelim.
Hamuru portakalların üzerine yayıp 180 °C’ye önceden
ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Crumble piştikten sonra hafif ılıkken dondurmayla
ya da çırpılmış krema ile servis edilebilir.
Bu kolay ve lezzetli tatlı şeftali yerine elma ya da vişne
ile de yapılabilir.
Elmalı yapmak istediğinizde, elmaları
pişirirken tarçın ve karanfil kullanabilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

SELAMLAR 2.TARİFİN İÇİNDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİŞM ARKADAŞIM
EMEĞİNE SAĞLIK
TARİFİN ŞİMDİ YAYINDA

Disalce dedi ki...

MERHABA CANIM....BU TARİF ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR...PORTAKAL SEVEN BİRİ OLARAK TAM BANA GÖRE BİR TARİF...

ELLERİNE SAĞLIK...