9 Ocak 2014

Bügünde karşınızda Etsiz Çiğ Köfte Tarifi K.maraş usulu gıyma :)

Malzemeler
3 Su bardağı ince bulgur
1 Orta boy kuru soğan
4-5 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı biber salçası
2 Domates rendesi
Tuz,
pulbiber,
kırmızı toz biber
Kimyon,karabiber,
Reyhan
2-3 Adet taze soğan istege baglı
1 Demet maydanoz
Yarim Su bardağı sıvı yağ
Tarifi Yapılışı
1. Öncelikle çok ince çekilmiş bulgurumuzu tepsiye dökelim .Biber salçası, domates salçası, isot,toz bibe, tüm  baharatları  kabın içerisine eklenir ve soganı  yemeklik dogranır.
2. Tomatesleride rendelenir  bunu koftemizi yoğururken azar azar koyarak Bulgur sakız kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edelir arada cok az olsada Su koyarak yardımcı olur bulgurun yogurulmasına .
Yoğurduğumuz cigkoftenin kıvamı olunca uzerine dogranmis maydonuzu ekleyin.
3. Yarım Su bardağı sıvı yağiı tavaya alalım yağ ısınınça biraz salca ekleyip kavuralim ve yoğurduğumuz cigkofteye ekleyıp karıştıralım.
4.Köftenin tuzuna bakıp isterseniz tekrar ekleme yapabilirsiniz etsiz çiğ köfte sakız kıvamında olmalıdır.Tepsimizin köşesine çekip dinlendirmeye bırakın çiğ köftesi kıvamını alana kadar bekleyelim. Çiğ köfteyi elinizde sıkarak sekil verip tabaklar gizelim Marulla servise başlayabilirsiniz.
Sarımsağı isterseniz toz şeklinde kullanabilirsiniz.Sosumuzun tarifi :Bir çay bardağı nar ekşisi, dört çorba kaşığı isot,yarım limon,yarım çay bardağı sıvı yağ iyice karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: