7 Ocak 2014

Fırında peynir makarna

Malzemler
3 Su bardağı Istediginiz cesit makarna
Su
Tuz sıvı yağ

Iç Malzemeler
Peynir
Maydonuz

Beşemal sos için
2 Su bardagi süt
1 yemek kasigi tereyağ
1 yemek kasigi sıvı yağ
1 yemek kasigi un
Tuz, karabiber

Uzeri için
Rendelenmis Kaşar peynir

Hazırlanışı
1.Makarna icin tencereye suyu tuz ve yağı ekleyin kaynayinca makarnaları ekleyip pişene kadar hasliyoruz sonra suyunu süzüp bir kenara alalim.
2. Besemal sosu için tencereye tereyağ ve sıvı yaği  eriyince unu ekleyip kavuruyoruz .
Uzerine sütü ekleyip karıstıralımki dibi tutmasın, kaynayip koyulastıgında altını kapatıp  tuzunu ve karabiberi ekliyoruz .
3. Haslamis oldugumuz makarnalari içine beşemal sosun yarisini koyup karıştiralim ve malarnalarin yarisini tepsiye yayalim uzerine dogranmis maydonuzu ve peyniri uzerine ekleyin ve kalan makarnalarida peynirin Uzeri kapanacak sekilde yayalım  en ustede kalan Besemal sosu dokup yayalım uzerinede Kaşar peynir rendesi ve sonra 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim .
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: