Malzemler
3 Su bardağı Istediginiz cesit makarna
Su
Tuz sıvı yağ
Iç Malzemeler
Peynir
Maydonuz
Beşemal sos için
2 Su bardagi süt
1 yemek kasigi tereyağ
1 yemek kasigi sıvı yağ
1 yemek kasigi un
Tuz, karabiber
Uzeri için
Rendelenmis Kaşar peynir
Hazırlanışı
1.Makarna icin tencereye suyu tuz ve yağı ekleyin kaynayinca makarnaları ekleyip pişene kadar hasliyoruz sonra suyunu süzüp bir kenara alalim.
2. Besemal sosu için tencereye tereyağ ve sıvı yaği eriyince unu ekleyip kavuruyoruz .
Uzerine sütü ekleyip karıstıralımki dibi tutmasın, kaynayip koyulastıgında altını kapatıp tuzunu ve karabiberi ekliyoruz .
3. Haslamis oldugumuz makarnalari içine beşemal sosun yarisini koyup karıştiralim ve malarnalarin yarisini tepsiye yayalim uzerine dogranmis maydonuzu ve peyniri uzerine ekleyin ve kalan makarnalarida peynirin Uzeri kapanacak sekilde yayalım en ustede kalan Besemal sosu dokup yayalım uzerinede Kaşar peynir rendesi ve sonra 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim .
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder