2 Aralık 2009

Sacda CİĞER KAVURMASI (CİĞER SOTE)

Merhaba arkadaslar biliyorum uzun zamandir buralarda deyildim cunku lif ormeyle mesguldum ve aradada zaman bulup sizler icin ilk bayram ciger kavurmasini yapip ekledim daha yemedim bile inan resimdede fark edeceksiniz yeni altini kapatmisdim yemegin ve halen fokur fokur kaynamaktayken resmini cekip sizlerle payulasmak isdedim umrarim deneyip begenirsiniz bu arada ben daha yeni asciyim degerlendirmelerinizi bekliyorum .sitemin ismi gelincik sofrasiydi degistirdim gelin gorumce marifetleri diye cunku aramiza birde gelin katildi yani kardesimin hanimi duygu ben bu arada gorumce oluyorum :))) adim sultan ikimizde yaptigimiz elisleri yemekleri sizlerle paylasacagiz tabi duygudanda bekliyorum yaptigi el islerini eklemesini hadi kucuk gelin duygu ekle artik su orgulerini simdilik hosca kalin en kiza zmanda burdayimm byebye



Malzemeler


500 gr ciger
2 tane sogan
2 yesil biber
1 tomates
biraz sivi yag
bir tutam maydanoz
tuz ve pul biber istege gore karabiber



Hazirlanisi
Soganlarimiz kup kup dograyip sac tavamizin icine aliyoruz uzerine yesil biberleride dograyip koyuyoruz ve sivayla soganlari soteleyelim. Sonra uzerine cigerleri koyup yarim caybardagi sicak suyu da katip ve cigerler suyunu cekenedek kavuralim.

Tomatesi kup kup dograyip tuzunu pul biberini katip cigerler bisene kadar bisirip ocagi kapatalim en sonunda dagranmis maydanozlarida ekleyelim .

Afiyet olsun
imza gorumce

2 yorum:

nilgünün dünyası dedi ki...

çok güzel görünüyo eline sağlık canım çekti :9
seni beklerim bloguma takipe aldım

maralim dedi ki...

tskler canim kusra bakma canini cektirdigim icin gondereyim 1 tabak