22 Nisan 2008

bir pazar kebabi


malzemeler
kebablik et
1 sogan
3 dis sarimsak
2 yemek kasik yogurt
2 yemek kasigi sivi yag
tuz, pulbiber, karabiber, az kuru nane
Hazirlanisi
Onceliklebir kabin icine soganlari cok kucuk dograyalim, sarimsaklarida rendeleyelim, yogurtu, sivi yagi, tuz, pulbiber, karabiber ve sonunda 2cm kadar incelikde dilimledigimiz kebablik etide koyup karistiralim ve bu karisimi 20 dakika bekletip izgara ustune dizelim ve onlu arkali cevirerek pisirelim inanin cok nefis oliyor eti soslayinca denemenizi tavsiye ederim .
Hazirlar
6 tane mergez sosis (yani birtur kiymadan ve baharatlarla yapilan sosis)
5 tane balik hazir balik ( yani fish finger kusura bakmayin turkiyede yasamadigim icin bilmiyorum yani turcesi parmak balikmi filan deniyor hani yagda kizartiliyor ben mangalda pisirtim tomates, biber , sarimsak bunlarda sise takip mangal ustunde pisirelim.
afiyet olsun umarim anlata bilmisimdir .

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
> > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
> > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
> > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
> > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
> > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
> > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
> > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
> > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
> > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
> > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
> > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
> > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
> > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
iyiki varsııınnn.sevgilerimle

canım tesekkurler bannerimi almıssın:)
optum..

http://fatostuncay.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

canım merhaba
ellerine sağlık
çok güzel görünüyor
1 porsiyon alıp kaçıyorum
sevgilerimi yolluyorum