2 Ocak 2016

Gelin Bohçası Yapımı

Malzemeleri

Pankeki için :

1 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için:

1 su bardağından 2 parmak eksik süt ile 1 paket krem şanti hazırlanır.
İsteğe bağlı hindistan cevizi
Çikolata sosu
Gelin Bohçası Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta ile şekeri çırpıp sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz. Diğer malzemeleri de un ile karıştırıp hepsini birleştirip çırpıp pankek hamuru hazırlıyoruz. Krem şantiyi yapıp buzdolabına koyuyoruz. Krep tavasına kek hamurunudan bir yemek kaşığı döküp sadece bir yüzünü pişiriyoruz. Üst yüzü ıslaklığını çekerken kabarcıklar oluşuyor. Tavadan alıp poşete koyuyoruz ama ağzını kapatmıyoruz yumuşak kalması için. Hepsi bitince soğumasını bekleyip arasına krem şantiden bir tatlı kaşığı koyup katlıyoruz ağız kısmını hindistan cevizine batırabilirsiniz. Üzerine çikolata sosu gezdirebilirsiniz

Hiç yorum yok: