29 Kasım 2015

Lavaşta Tavuk Tantuni Tarifi

Malzemeleri

1 paket tavuk göğsü (4 parça)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Çok az kekik (isteğe göre)
Salatası için;

2 orta boy kuru soğan
Biraz maydanoz
1 tatlı kaşığından biraz fazla toz sumak
2 domates
Lavaş için;

Malzemeleri

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Ev Yapımı Lavaş Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru yoğurup 40 dk bekletelim. Güzelce mayalansın. Mayalanınca mandalin buyuklugunde bezelere ayıralım ve pişireceğimiz tava büyüklüğünde açalım. Çok kalın veya çok çok ince olmamasına dikkat edin. Ardından orta ateşte ısınmış tavada pişirelim. 1 dk pişirmek yeterli iyice kızartıp sertleştirmeyelim. Kuru  olmasın derseniz bir tarafina yağ sürüp üst üstte koyun  Dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz afiyet olsun.


Lavaşta Tavuk Tantuni Tarifi'nin Yapılışı

İlk başta tavuk göğsünü küçük küp şeklinde doğruyoruz, tavaya alıyoruz. Sıvı yağı ve tereyağını ekliyoruz ,sürekli karıştırıyoruz ki tavuklar birbirine yapışmasın. Tavuklar suyunu çekince baharatlarını ekleyelim, pişince altını kapatıp kenara alalım.
Lavaşın arasına koymak için soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım. Maydanozu da doğrayıp aynı kaba koyalım ve sumağı ekleyip elimizde ovalım ayrı bir kaba da domatesi küçük küçük doğrayalım. Bunları da kenara alalım.
Lavaşa önce tavukları alalım, üstüne de soğanlı maydanozlu karışımı ve domatesi ekleyip saralım. Hepsini bu şekilde yapıp servis tabağına alalım afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: