7 Ocak 2016

Düşeş patates


Malzemeler:

2 adet yumurta sarısı
45 gr tereyağı (3 yemek kaşığı)
600 gr patates
Tuz
Haşlama için su
İsteğe göre çok az muskat ve beyaz biber
Yapılışı:

Patatesleri soyun, yıkayın ve iri küpler halinde doğrayın.
Üzerin geçecek kadar su eklediğiniz patateslere biraz tuz ilave edin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen patatesleri süzün, patates ezici ya da çatal yardımıyla patatesleri ezmeye başlayın.
Ezerken içine tereyağını ilave edin, yağ erir erimez yumurta sarılarını ekleyin ve ezmeye devam edin.
Son olarak, tuz, isteğe göre muskat rendesi ve beyaz biber pürüzsüz kale gelen patatesleri krema sıkma torbasına alın.
Ağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine cevizden biraz daha büyük olacak şekilde sıkın.
200-220 derece fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: