MALZEMELER:
3 adet mandalina
1 buçuk- 2 paket paket petibör bisküvi
1 buçuk yemek kaşığı krem çikolata
Fındık
2 yemek kaşığı süt
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Mandalina lari soyup Rondo yardımıyla püre haline getirin.
Bisküvileri elinizle iyice ezin ya da rondodan geçirerek diğer malzemelere ilave edip iyice yoğurun . Burada dikkat edilmesi gereken öncelikle bisküvinin bir buçuk paketini ekleyin; yaptığınız mandalina lı toplar dağılmayan, elle kolayca şekil verilecek bir kıvama gelene kadar az az bisküvi ekleyebilirsiniz. Mandalina nin büyüklüğüne göre bisküvi ölçüsü farklı olacağından bunu ayarlamak size kalıyor.
Yaptığınız mandalina lı hamurdan küçük parçalar koparıp ortasina 1 findik koyup elinizle yuvarlak şekil verip ve dışını süte bandırıp hindistan cevizine bulayın.
Servis tabağına hepsini bu şekilde yapıp dizdikten sonra topların ortasına birer kürdan batırıp hazır edin . Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder