18 Ocak 2016

Mandalina ve fındık lı toplar

MALZEMELER:
3 adet mandalina 
1 buçuk- 2 paket paket petibör bisküvi
1 buçuk yemek kaşığı krem çikolata 
Fındık
2 yemek kaşığı süt
hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Mandalina lari soyup Rondo yardımıyla püre haline getirin.

Bisküvileri elinizle iyice ezin ya da rondodan geçirerek diğer malzemelere ilave edip iyice yoğurun . Burada dikkat edilmesi gereken  öncelikle bisküvinin bir buçuk paketini ekleyin; yaptığınız mandalina lı  toplar dağılmayan, elle kolayca şekil verilecek bir kıvama gelene kadar az az bisküvi ekleyebilirsiniz. Mandalina nin büyüklüğüne göre   bisküvi ölçüsü farklı olacağından bunu ayarlamak size kalıyor.
Yaptığınız mandalina lı hamurdan küçük parçalar koparıp  ortasina 1 findik koyup elinizle yuvarlak şekil verip  ve dışını süte bandırıp hindistan cevizine bulayın.
Servis tabağına hepsini bu şekilde yapıp dizdikten sonra topların ortasına birer kürdan batırıp hazır edin . Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: