12 Mart 2014

Karadeniz yöresi usulü taze fasulye kızartması.


Pratik, yapımı kolay bir o kadar lezzetli.

Malzeme Listesi:

1 kilo taze fasulye

mısır unu

tuz, pul biber

kızartmak için sıvı yağ

haşlamak için su

Tarif:

1. Fasulyeyi yıkayın, kılçığını ayıklayın, tencerede suyu kaynatın, içine tuz atın.

2. Kaynayan suda 7,8 dakika haşlayın, çıkartıp soğuk suya atın süzün.

3. Kasede mısır unu pul biberi karıştırın, fasulyeleri mısır ununa bulayın.

4. Tavada yağı kızdırın, fasulyeleri dizin, arkalı önlü çevirerek kızartın.

5. Aynı şekilde patlıcanı, kabağıda kızartabilirsiniz.

6. Patlıcanları julyen doğrayın, tuzlu suda 10 dakika bekletin, iyice tuzu gidene kadar yıkayın, suyunu elinizle sıkın, mısır ununa bulayın, tavada arkalı önlü kızartın.

7. Kabağı yıkayın, jülyen dilimleyin, mısır ununa bulayıp, arkalı önlü kızartın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: