12 Mart 2014

Mantar görünümlü kurabiye


  Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağı (Margarin de kullanabilirsiniz. Kurabiyelere kıvam veriyor)
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurta,
1 vanilya,
1 su bardağı pudra şekeri ( ben 6 y.k norman seker
kullandim )
2 yemek kaşığıyoğurt
1,5 çay bardağı buğday nişastası
3,5  su bardağı un
1 Kabartma tozu
Yeteri kadar kakao

Hazırlanışı
Un, nişasta, vanilya ve kabartmatozu hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
Bu karışıma Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun.
Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayarak, yağlı kağıt serili fırın tesisine hafif aralıklı dizin.
Hamur yuvarlaklarının büyüklüklerine göre minik yuvarlak bir kapak bulun. Şişekapağı vb. gibi.
Ben mini tuzluk kapağı kullandım mesela.
Bir çay tabağına koyacağınız kakaoya batırdığınız kapağı, kurabiyelerin tam ortasına batırın, çıkartın. Bu bölgede kakao tozu kalmalı.
Hazırlanan kurabiye hamurlarını 180 derecede önceden ısıtılmış fırında çok fazla kızarmadan, hafif pembeleşir gibioluncayakadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeler iyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: