- 2 parça tavuk but
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet iri kuru soğan
- 1 yemek kaşıgı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Tuz.
Hazırlanışı
- Patatesler soyulur ortadan ikiye bölünür, havuçlar soyulur iki parmak genişliğinde doğranır, soğanlar küçük küçük doğranır.
- Tencereye sıvı yağ konur içine doğranmış soğan ilave edilir, hafif kavrulur.
- Üzerine 2 adet tavuk budu ilave edilir, tekrar kavrulur.
- Üzerine patatesler ve havuçlar ilave edilir, tekrar kavrulmaya devam edilir.
- 3 dakika sonra suyu da eklenir, tuz, pul biber ve karabiberi de ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır.
- Havuçları pişene kadar yemeğiniz ocakta kalır havuçlar piştikten sonra ocaktan alınır
- İçindeki tavuk butlarını alıp kemikden ayırıp parçalanıp tencereye konur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder