10 Ocak 2020

Tavuk Haşlama

                       

Malzemeler
  • 2 parça tavuk but
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 yemek kaşıgı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz.
Hazırlanışı
  1. Patatesler soyulur ortadan ikiye bölünür, havuçlar soyulur iki parmak genişliğinde doğranır, soğanlar küçük küçük doğranır.
  2. Tencereye sıvı yağ konur içine doğranmış soğan ilave edilir, hafif kavrulur.
  3. Üzerine 2 adet tavuk budu ilave edilir, tekrar kavrulur.
  4. Üzerine patatesler ve havuçlar ilave edilir, tekrar kavrulmaya devam edilir.
  5. 3 dakika sonra suyu da eklenir, tuz, pul biber ve karabiberi de ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır.
  6. Havuçları pişene kadar yemeğiniz ocakta kalır havuçlar piştikten sonra ocaktan alınır
  7. İçindeki tavuk butlarını alıp kemikden ayırıp parçalanıp tencereye konur.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok: