1 paket fırın makarna
içi için 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
Kıymalı Harç İçin
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
tuz
karabiber
Fesleğen
Yapılışı
Fırın makarnayı tencerede kaynattığınız bol su ve 1 tutam tuz ile makarnalar yumsayancaya kadar haşlayalim.
Haşladığınız makarnaları süzüp soğuk sudan geçirin
Kıymalı harç için soğanları yemeklik doğrayıp soteleyin ve sarimsaklarida biraz sotele.
Üzerine kıymayı ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun.
Salçayı ve Rendelediğiniz domatesleri ekleyip 1 dakika daha kavurun.
Suyu ekleyip karıştırarak suyu çektirin.
tuzunu ve biberini ekleyip ocaktan alın.
Beşamel sos için
margarini ve unu tencerede koyun ve unun kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun.
Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırpın.
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve beyaz peyniri karıştırın.
Makarnanın yarısını kaba boşaltıp yayın.
Kıymalı harcı makarnanın üzerine yayın. Makarnanın kalan yarısını da kıymalı harcın üzerine yayın.
Rendelediğiniz kaşar peynirini serpip 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder