10 Ocak 2020

Mercimekli Bulgur Pilavı

  

Malzemeler
  • Yarım çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
Hazırlanışı
  1. Mercimeği yıkayarak tencere ye alıp yarı yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşladığınız mercimeği suyunu süzüp bir kenara alın (pilav için kullanacağız ).
  3. Yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurup bulguru da ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Bir kenarda süzdüğünüz mercimeği ekleyin.
  5. Üzerine ayırdığınız 2 çay bardağı mercimek suyunu ekleyin eğer mercimek suyunuz azsa üzerine sıcak su ekleye bilirsiniz.
  6. Üzerine tuz ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısık ayarda bulgurlar pişene kadar pişirin.
  7. Ateşten aldığınız pilava tereyağını ekleyin, karıştırın.Demlenmesi için 15 dk bekletin.

Hiç yorum yok: