Malzemeler
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
Hazırlanışı
- Mercimeği yıkayarak tencere ye alıp yarı yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşladığınız mercimeği suyunu süzüp bir kenara alın (pilav için kullanacağız ).
- Yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurup bulguru da ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Bir kenarda süzdüğünüz mercimeği ekleyin.
- Üzerine ayırdığınız 2 çay bardağı mercimek suyunu ekleyin eğer mercimek suyunuz azsa üzerine sıcak su ekleye bilirsiniz.
- Üzerine tuz ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısık ayarda bulgurlar pişene kadar pişirin.
- Ateşten aldığınız pilava tereyağını ekleyin, karıştırın.Demlenmesi için 15 dk bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder