4 Şubat 2014

Sebzeli Fırın Makarnası

 
Beşamel sos için;
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 diş sarımsak

Makarnası için;
1 paket fırın makarnası
1 su bardagi bezelye
1 su bardagi doğranmış havuç
1 su bardagi Börülce
1 su bardağı mısır
1 adet soğan
1 adet sarı dolma biber
 5 adet minik sosis
Tuz Karabiber

Hazırlanışı
Makarnayı haşlamak için suyu tencereye alın ve içine 3 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Su kaynayınca fırın makarnayı içine atıp damak tadınıza göre (ben 10-12 dakika arasında haşladım). Havucu ve yeşil fasülye küp küp kesin, içine bir avuç bezelye ve mısır'ı ekleyip küçük bir tencerede haşlayın.
Biraz haşlandıktan sonra suyunu süzün. Bir tatlı kaşığı tereyağ ile yemeklik doğranmış soğanı ve biberi kavurun. Kavururken içine doğranmış sosisleri ekleyip kavurun ve karabiber ve bir fiske tuzumuzu haşlanmış olan sebzeleride ekleyip karıştırın. Makarnanın karışımı da hazır olduğuna göre, fırına vereceğiniz borcamın altını bir kaç damla sıvı yağ ile yağlayın. Sırasıyla önce makarna sonra beşamel sos, sonra kaşar,sonra sebzelı harç, ,sonra beşamel sos, sonra kaşar peyniri ekleyin, sonra yine makarna, sonra beşamel sos ve kaşar peyniri . 200 derece fırına verin. Kaşarların üstü kızarana kadar pişirin ve fırından alın. Fırın makarnanız yemeğe hazır.

Beşamel sosun yapımı:

Tereyağ eritilir ve içine un eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışıma süt eklenip karıştırmaya devam edilir. Ayrı bir kaba yumurta kırılır ve iyice karıştırılıp karışıma yavaş yavaş eklenerek karıştırmaya devam edilir. İçine biraz tuz ve ince ince kıyılmış sarımsak da eklenir. Muhallebi kıvamı alana kadar sos pişirilir.

Afiyet olsun
>

Hiç yorum yok: