12 Şubat 2014

Katmer şeklinde peynir içli burmalı kete

Malzemeler : Yarim su bardagi siviyag 1.5 yemek kaşığı maya 1 su bardağı süt 1 tatlı kasigi tuz 2 yumurta aki ( sarilari üzerine gelicek ) 1 tane kesme seker yeteri kadar un Ici icin : Yarim demetden biraz az maydonuz 3 su bardağı rendelenmiş peynir Pulbiber Yapilisi : Ilk olarak sütümüzü isitalim. Isitilan sütün icine şekeri ve kuru mayayi karıştırıp ağzı kapalı 10dakika bekletin ki Maya kabarsin sonra hamur yoguracagimiz kaba döküp diger tüm malzemeleride sirasi ile kabimiza döküp bir güzel karistiralim. Unumuzu en son ayarlayarak döküp yine yogurmaya devam edelim.Yogurdugumuz hamurumuzu mayalanmaya birakalim yaklasik bir saat kadar. Sonra mayalanmis hamurumuzu kücük bezelere ayirip üzerini poset ile kapatalim.bezelerimizi tek tek siviyag ile yaglayip acalim üc tane actigimiz yagli bezeyi resimdeki gibi üst üste koyup yine posetin arasina koyalim. Bu sekilde diger bezelerimizide yapip posetin arasina koyalim ve bu sekilde yine mayalanmasini saglayalim.eger güzel mayalanirsa daha kolay acilir hamurumuz. Sonra mayalanan üclü hamurumuzu alip iyice elimizi yaglayip ince sekilde acalim. icine ic malzemeyi koyup karşılıklı rulo yapalim ve yaptigimiz ruloları karşılıklı bükelim.Büktükten sonra yuvarlayip posetin arasina koyalim. Tüm malzemeyi yine ayni sekilde yapipalım ve posetin arasina dizelim. Sonra sardgiimiz hamuru tek tek alip elimizle üzerien bastirarak inceltip tepsilere dizelim ve üzerine yumurt asarisi sürüp 200 dereceli firinda alti üstü kizarana kadar pisirelim. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: