22 Mart 2013

Yeşil mercimekli pirinç pilavı

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
yarım su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığından  az tereyağ tuz
Hazırlanışı
Mercimeklere üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz.
Mercimekler haşlandıktan sonra pilav tenceresine yağı ve tereyağı arkasından pirinçleri ekleyip kavuruyoruz .
Pirinçler kavruldukten sonra üzerine 1,5 sb suyu ekleyip mercimekleri ilave ediyoruz karıştırıp kapagını kapatıyoruz suyu kaynamaya başlayınca altını kısıp iyice suyunu çekene kadar bekliyoruz suyu çekiildikten sonra pilavımızı hafif karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz istege bağlı olarak üzerine karabiber dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun …
Not
1 su bardağı pirinç 2 kişiliktir :) .

Hiç yorum yok: