22 Mart 2013

YUMURTALI TAZE FASULYE

MALZEMELER:
500 gr. taze fasulye
1 baş soğan,5 adet küçük sivri biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 kaşık kıyma
2-3 yumurta
2 kaşık yağ,tuz,pulbiber,karabiber,maydanoz
YAPILIŞI:
Önce fasulyeler ayıklanır ve bir bıçak yardımıyla dilimlenir.
Çok az su ile tencerede haşlanır.
Başka bir tencereye ince kıydığımız soğan,biber,sarımsak konulup 2 kaşık yağda sotelenir.(ben tüm yemeklerimde tereyağ ve sıvıyağı ortak kullanırım.çok lezzet katıyor yemeklere ikiside).
Sonra üzerine kıyma eklenir.birazda kıymayla kavrulur.
Küp doğranmış domateslerde eklenir.
Haşlanan fasulyelerde tencereye atılır,tuz ve baharatlarda eklenir.
İnce kıyılmış maydanozuda eklenir.
Son olarakta yumurtaları kırıp,tencerenin ağzını kapatıyoruz.
Kısık ateşte yumurtalar pişene kadar fazla karıştırmadan pişiriyoruz.yemeğimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: