26 Mart 2013

Ananasli pasta

MALZEMELER:
Pandispanya için :
5 adet yumurta(bu sefer pastayı korkmadan üç'e bölmek için 6 yumurta kullandım)
6 kahve fincanı un(bu sefer 7 fincan koydum)
6 kahve fincanı toz şeker(bu sefer 7 fincan koydum)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin(sadece bu seferlik )
Kremasi icin
1lt sut
2.5 turk kahve fincani un
2.5 turk kahve fincani seker
Muhallebi kivamina gelince ocagi kapatip 50g margarin ve 1paket vanilya karistirin icine bir paket kremsanti tozu da ekleyip blendarda gecirelim.
Pandispanya icin
Derin bir kapta şeker ve yumurta beyaz beyaz ,köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip mikserin düşük seviyesinde çırpın. Karışımı yağlanmış büyük boy kelepçeli kalıba(ben 23 cm kullandım) döküp 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirin.(45-50 dakikada pişiyor benimki) pisince enlemesine 3 kat icin keselim
Sonra keramasini yukarda tarife gore hazirlayalim .
Pantispanin 1.katinin uzerine hazirladiginiz kremadan biraz surelim ve uzerine ananas dilimlerini ekleyelim ben pure haline getirdim oyle kullandim uzerine ikinci pandispanya dilimini koyalim yine krema ve anas koyuyoruz ve en son katinida uzerine koyup kremanin kalaniyla etrafini ve uzerini kapatin ve uzerini istediginiz gibi susleye bilirsiniz Afiyet olsun

Hiç yorum yok: