2 Ekim 2013

Silivri tatlisi

Malzemeler
2 yumurta
1 Su bardagı şeker 
1 Su bardagı yogurt
Yarım  cay bardagı  sıvı yağ
1 Su bardagı irmik
1 Su bardagından 1 parmak eksik un
1 şeker kaşıgı Kabartma tozu
1 paket vanilla
1 limon kabuğu rendelenmiş
Şerbeti için
2 Su bardagi şeker
2.5  su bardagi su
Şerbeti için bir tençereye şekeri ve suyumuzu koyup kaynamaya burakalım  kaynamaya basladiginda 3 damla limon suyu ekleyip serbet kivamina gelene kadar kaynatalim
Ayri bir kapta yukardaki malzemeleri sırasıyla ekleyip iyice karıştırın  ve yağlanmiş tepsinin icine döküp üzerine ceviz ekleye bilirsiniz istege bagli 170 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin fırından cıkınca dilimleyip ilk sıcaklıgı çıkınça ılık plan Şerbetini ekleyin  afiyet olsun



Hiç yorum yok: