15 Ekim 2013

Kurban bayramında Et kavurma

Merhaba arkadaşlar öncelikle tüm müslüman kardeşlerimizin  kurban  bayramınız mübarek olsun  bugün size kurban bayramın vazgeçilmez  et kavurmasının tarifini vereceğim bizim  oralarda normal da kurban bayramında kurban kesilince  sabah et kavurmasıyla  kahvaltı yapılır ben de bu  örf ve adetlerimizi  unutturmamak  için  her kurban bayramı sabahında et kavurması yaparım biraz olsun memleketin kurban bayramını hatırlatması için yine bu kurban bayramı sabahı et kavurması yaptım ve sizler için resimlerini çekip tarifini yazdım umarım beğenirsiniz  afiyet olsun.

malzemeler
1 kilo kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvıyağ yada 2 yemek kaşığı tereyağ
1 baş soğan yemeklik doğranmış
2 -3 sivribiber yıkanıp halka halka doğranmış
1 domates kabuğu soyulup fındık büyüklüğünde doğranır

Hazırlanışı

Etleri tencereye koyun normal ateşte etler suyunu salana kadar 1-2  defa karıştırın. Ya da biraz su ekleyebilirsiniz .
Çok kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin bu esnada etler suyunu çekip yumuşayacaklardır.
Sıvı yağı  veya tereyağı  tencereye ekleyin .
2 dakika yağla kavurduktan sonra isterseniz pilav üstü kullanabilirsiniz yoksa soğanları ve biberleri etleri ekleyin soğanlar  ölene kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın.
En son olarak da domatesleri bir miktarda böyle pişirin tuz ve baharatlarını isteğe göre ekleyebilirsiniz  .

Hiç yorum yok: