malzemeler
1 kilo kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvıyağ yada 2 yemek kaşığı tereyağ
1 baş soğan yemeklik doğranmış
2 -3 sivribiber yıkanıp halka halka doğranmış
1 domates kabuğu soyulup fındık büyüklüğünde doğranır
Hazırlanışı
Etleri tencereye koyun normal ateşte etler suyunu salana kadar 1-2 defa karıştırın. Ya da biraz su ekleyebilirsiniz .
Çok kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin bu esnada etler suyunu çekip yumuşayacaklardır.
Sıvı yağı veya tereyağı tencereye ekleyin .
2 dakika yağla kavurduktan sonra isterseniz pilav üstü kullanabilirsiniz yoksa soğanları ve biberleri etleri ekleyin soğanlar ölene kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın.
En son olarak da domatesleri bir miktarda böyle pişirin tuz ve baharatlarını isteğe göre ekleyebilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder