Malzemeler
1 kilo kabak
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
150g ezilmiş beyaz peynir
50g kaşar peynir
Yarim finçan sıvı yağ
2 cay bardagı un
Kabartma tozu
4 tane yeşil sogan
Hazırlanışı
Kabaklar rendelenir, beyaz peynir, kaşar peynir ,sıvı yag ,yeşil soğan yumurta, tuz, maydanoz, karabiber, un eklenip karıştırılır. Fırın kabına yağlı kagıtın üstüne harçı konup dümdüz yapılır ve üstüne susam veya karabiber serpilir ( isteğe bağlı ama çok lezetli oluyor börek gibi ). 170-180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder