25 Şubat 2013

Manti Corbasi



Malzemeler:
3 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 su  bardağı ılık su,
1 çay kaşığı tuz,
İçi için; 200-250 gr kıyma,
1 adet soğan,
1 çay kaşığı karabiber
1 çay  kaşığı pul biber
Maydanoz 
1 yemek kaşığı tereyag  ,
Tuz,
1 tepeleme yemek kaşığı salça,
1 lt kaynatilmis  su.

Hazırlanışı:
 1. Unun ortasını açın,
2. Tuzu ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya başlayın,
3. Suyunu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edene kadar yoğurun,
4. Hamuru top haline getirip üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dk kadar dinlendirin,
5. Bu arada Soğanı minik minik kıyın,
6. Kıyma, soğan, pulbiber  ve karabiberi iyice karıştırın,
7. Hamuru 3-4 parçaya bölün,
8. Bir parçasını alıp merdane yardımı ile bıçak sırtı kalınlığında açın,
9. 1′er cm’lik kareler halinde kesin, 10. İçlerine kırmızı mercimek tanesi büyüklüğünde kıyma koyup uçlarından birleştirerek kapatın,
11. Tüm topları bu şekilde açın, kesin, doldurun ve kapatın,
12. Eğer taze taze tüketecekseniz bol kaynar suyun içine atın ve mantılar suyun üstüne çıkana kadar pişirin,
13. Eğer saklayacaksanız önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarmaya başlayana kadar pişirin,  14. Tereyağı kızdırın, 16. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, 17. Biberini ekleyip karıştırın ve sicak  suyunu ekleyin,
18. Kaynayınca altını kapatın,
19. Hasladıgınız Mantıyıda tenceremize  ekleyelim ve  istediğiniz baharatları serperek servis yapın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: