22 Şubat 2013

Firinda patatesli patlican kebabi

Malzemeler
2 Tane patlican
3 Tane patates
3 Tane biber
1 Tane domates
Yarim cay bardagi sivi yag
Köftesi icin:
400 gr Kiyma
1 Yumurta
1 Tane kuru sogan
4 Dis sarimsak
1 Tutam maydanoz
1 Yemek kasigi bayat ekmek kirintisi yani robotta cekilmis
1 Tatli kasigi biber  salcasi
Karabiber,Pulbiber,Kimyon
tuz
Sosu icin:
1 Su bardagi su
1 Yemek kasigi salca
1 Tatli kasigi tuz
1 Tatli kasigi sivi yag
Yapilisi:
1. Ilk olarak patlican kebabinin köftesini hazirlayin. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, rondada cekilmis bayat ekmek , salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
2. Patlicanlari alacali soyun ve birer parmak kalinliginda halka halka dograyin, patatesleride soyup halka halka dograyin. Daha önceden hazirlamis oldugunuz köfte harcindan yuvarlak köfteler yapin,  firin tepsisine bir köfte bir patlican, bir köfte bir patates olacak sekilde dizin.
3. Domatesleri halka halka dograyin, biberleride ortadan ikiye bölün. Hazirladiginiz domates ve biberleri patlican kebabinin üzerine dizip yarim cay bardagi zeytin yagini gezdirin. Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu patlican kebabinin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri iyice kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok: