18 Mayıs 2012

Deryanin dunyasindan BOLERO yapilisi




MLZ

- MERSERİZE İP
... - TIĞ NO 3

YAPILIŞI

57 zincir çekilir.

1.SIRA
4.ncü ilmeğe üçlü trabzan yapılır. Her ilmeğe tek batarak iki tane daha üçlü trabzan yapılır. 5 zincir çekilir. 5 ilmek atlanır. 4.cü ilmeğe sık iğneyle tutturulur. 5 zincir çekilir. 4 ilmek atlanır 5nci ilmeğe sabitlenir. 5 zincir çekilir, 3 ilmek atlanıp 4.ncü ilmeğe tutturulur, 5 zincir çekilir. 3 ilmek atlanıp 4.ncü ilmmeğe sabitlenir. Bu şekilde devam edilir. Sıra sonunda 6 ilmek kalınca 5 zincir çekilir, 3 ilmek atlanır, 4.ncü ilmeğe ikili trabzan yapılır. Son kalan iki ilmeğe de üçlü trabzan yapılıp sıra tamamlanır.

2. SIRA
3 zincir çekilir 2.nci ve 3.ncü trabzanın üstüne 2 tane üçlü trabzan yapılır. 4 zincir çekilir, alt sıradaki 5 zincirin ortasına sık iğneyle sabitlnie. Hiç zincir çekmeden 5 zincir çekilerek yapılan yuvaya 7 tane üçlü trabzan yapılır. Takip eden 5 zincirin ortasına tutturulur. 5 zincir çekilir. Sonraki yuvaya 7 tane üçlü trabzan yapılır. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.

3.SIRA

3 tane ikili trabzan yapılır. 5 zincir çekilir. Alt sıradaki 1.trabzanın üstüne tutturulur. 5 zincir çekilir son tırabzana sabitlenir, 5 zincir çekilir. Alt sıradaki 5 zincirin ortasına tutturulur. 5 zincir çekilip takip eden trabzanın üstüne tutturulur. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir. 2.nci sıra ve 3.ncü sıradaki işlem basamaklarını takip ederek örnek tamamlanır.

Hiç yorum yok: