23 Mart 2012

Kirli mutfak tezgahları:Hamuru tezgahta açtığımız zaman kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolay temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin.Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.Makarna haşlarken:Lezzetli ve hafif olması için haşlarken tencerenin içine biraz süt katın;farkı hemen fark edeceksiniz.
Patates kızartırken fazla yağ emmemesi için:Patates dilimlerini kızartmadan önce süt dolu kabın içinde bekletin, böylece yağı emmez ve daha lezzetli olur.

Fırında ızgara yaparken:Etin sertleşmemesi için fırını iyice ısıtın.Izgarayı yağladıktan sonra etleri koyup birkaç dk. sonra fırının ısısını düşürün.Böylece et sertleşmez.

Yağ şişelerini kolay temizlemek için:Sıvı yağ koyduğunuz şişeleri yıkarken, şişenin içine birkaç kaya tuzu atıp içine su ilave edip çalkalayın.Lekesiz temiz olduğunu göreceksiniz.Dibi tutan tencereler:Tencereyi ateşten alır almaz ıslak bezin üzerine bırakın dibine bağlanan yanık çözülecektir.

Hiç yorum yok: