23 Mart 2012

Hamur İşleriyle İlgili Pratik bilgiler

Tepside yufka boregi hazirlarken, daha leziz ve kivaminda olmasini istiyorsaniz; böregi hazirlayip pisirmeden once buzdolabinda birkac saat bekletin.

Erimis margarinin icine sut katip yufkanin her katmanina sürerseniz böreginizin daha lezzetli olacagini göreceksiniz.

Börek üzerinin kizarmasi için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamissa, biraz yogurdu bir yemek kasigi yagla karistirip sürün, güzel bir renk oldugunu göreceksiniz.

Hazirladiginiz kekin üzerine eritilmis çikolata dökeceginiz zaman, çikolataya biraz tereyagi katin. Sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayi yumusatir.

Hamur isi yaparken hamuru mutlak surette en az 30 dakika dinlendiriniz. Üzerini nemli bir bez ile kapatip buzdolabina koyunuz. Böylece hamur daha iyi açilacak ve daha iyi performans verecektir.

Kahvalti ya da çay saati için hazirladiginiz hamur kizartmalarinin daha lezzetli olmasini istiyorsaniz, hamura eklediginiz kabartma tozuna biraz toz seker katin.

Eger evde ekmek yapiyorsaniz, içine koyacaginiz bir miktar haslanmis ve ezilmis patates ekmeginizin daha geç bayatlamasini saglayacaktir.

Evde pasta hazirlayanlar için bir öneri daha var. Lezzetli bir pasta hazirlamak kadar, süslemek de çok önemlidir. En çok da özel günlerde pastalarin daha gözalici olmasina dikkat edilir. Siz de kendi pastanizi kendiniz yapiyorsaniz, üzerini süslerken çesitli reçelleri hafifçe sulandirip sos olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: