10 Nisan 2014

Yoğurtlu Patates Çanağı


Malzemeler

4 adet iri patates
2 adet iri havuç
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağı
Kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Patates haşlanıp ezilir. Havuç rendelenir. Sıvı yağda kavrulur. Salça eklenip tuz atılır.
Havuç, haşlanmış patates, maydanoz karıştırılıp yoğurulur. Elle çanak şekli verilir. Yoğurt, ezilmiş sarımsak karıştırılıp çırpılır.
Çanak şeklindeki patateslerin içine konur.

Ayrı tavada
Tereyag  ve kırmızı toz
biber kızdırılır,çanakların üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: