31 Aralık 2013

Tavuklu şehriye Çorbasi

ŞehriyeÇorbası

Kaç Kişilik: 4-6

Malzemeler

1 su bardağı arpacık şehriye
1 litre su
3 tavuk budu
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet domates
Tuz Karabiber

Hazırlanışı

Önce 1 litre  suyun içine butlari ekleyip pişince butların etlerini didikleyeliyin .
Tere yağı ve sıvı yağı ayrı bir tencereye ekleyin yağlar eriyince salcayi ekleyip bir guzel kavurun.
Tamateside kup kup dograyip ekliyin.
Biraz kavurunca uzerine tuz ,karabiber, didikledigimiz tavuk butlarını ve arpa sehriyemizide ekliyoruz.
5,6 bardak tavuk suyunuda ekleyip Şehriyeler pişince ocaktan alınır. Üzerine nane serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: