9 Aralık 2013

Ezo gelin Corbasi

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur (türk kahvesi fincanı)
Yarım kahve fincanı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
7 su bardağı su
tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı su

Yapılışı:

Soğan ve sarımsağı küçük küçük yemeklik doğrayın. Margarini tencereye alıp kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara mercimek, bugur ve pirinci ekleyerek 1 dakika daha kavurun. Tuz ve 7 su bardağı su ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.

Daha büyük bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz una salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Baharatları ekleyerek karıştırın ve 2 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyerek topak kalmaması için karıştırmaya devam edin.

Pişip yumuşayayan diğer tenceredeki bakliyatları suyu ile birlikte hazırladığınız unlu suya ekleyin ve karıştırın.
1 taşım kaynatıp ocaktan alın. İsteğe göre kavrulmış yağ ve pul biber ile servis yapın.

Hiç yorum yok: