13 Temmuz 2014

Kayik Kabak tarifi Elma dilimi patetes eşliğinde

Malzemeler
3 tane kabak
150 gr kıyma
1 tane yeşil biber
1 soğan
4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 Yemek kaşığı kadar salça
Tuz,  pulbiber ve karabiber

Beşamel sos için malzemeler
2.5 bardak süt
2 Yemek kaşık tereyağ
2 Yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
6 dal fesleğen

Hazırlanışı

Kabaklari ikiye ayirip  tencerede kaynamış suyun içinde kabaklar yarı haşlanincaya kadar haslanir  ve sonra  içini  çıkarin.
Diger tarafa kiymamizi kendi suyunda kavuralim sonra yemeklik dogradigimiz soganlari  ve biberleri sivi yag koyup kavuralim .
Kabaklarin icinden cikan kabak iclerinide dograyip ekleye bilirsiniz son olarakda salcamizi tuzumuzu ve istediginjz baharatlari ekleyip kayık yaptigimiz Kabaklari içini dolduralim  üzerine basemal Sosu  yapıp  dökelim ve fırında 200 derecede üzeri Kizarinca çıkar kaşar peyniri serp yeniden 2 yada 3 dakika yeniden fırına verin

Basemal sosu yapilisi

Tereyağını küçük bir tencereye alalım eritin ununuzu ekleyip biraz kavuralım kokusu çıkınca kadar sonra sütumuzu eleyip karistiralim durmadan yoksa dipine sarar yanik kokusu olur. 

Biraz kaynadiginda ocağı kapatip Tuzunu ve karabiber ini ekleyelim.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok: