20 Eylül 2013

Kışlık şakşuka


Malzemeler
3 kilo patlıcan
1 buçuk kilo acı sivri biber
4 kilo domates sarımsak
kızartmak için çok az  sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup kızartmalık doğrayın  çok küçük olmasın teflon tavaya  az sıvı  yağda kızarttıktan sonra süzgecin içinde yağını süzdürün. Biberleri de doğrayıp kızartın ve yağlı olduysa yağını süzdürün. Büyük tencereye  domatesleri soyup iri iri doğrayıp doğranmış sarmısakları  üstüne ekleyip pişirin. En son kızarmış patlıcan ve biberleri de ekleyip 2 ya da 3 dakika birlikte kaynatın. Kaynar kaynar kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp tezgahın üstüne kavanozları ters koyun. 2 gün bu şekilde kalsın sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. Kışın da ister soğuk ister sıcak servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: