Malzemeler
3 kilo patlıcan
1 buçuk kilo acı sivri biber
4 kilo domates sarımsak
kızartmak için çok az sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup kızartmalık doğrayın çok küçük olmasın teflon tavaya az sıvı yağda kızarttıktan sonra süzgecin içinde yağını süzdürün. Biberleri de doğrayıp kızartın ve yağlı olduysa yağını süzdürün. Büyük tencereye domatesleri soyup iri iri doğrayıp doğranmış sarmısakları üstüne ekleyip pişirin. En son kızarmış patlıcan ve biberleri de ekleyip 2 ya da 3 dakika birlikte kaynatın. Kaynar kaynar kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp tezgahın üstüne kavanozları ters koyun. 2 gün bu şekilde kalsın sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. Kışın da ister soğuk ister sıcak servis yapın. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder